Q.집 이름을 바꾸려고하는데...

지역Georgia 아이디d**nykim51****
이번에 집명의이름을 제 이름으로 변경하려고하는데
명의가 형 하고 아버지 이름으로 되어있습니다
변호사 만나서 서류에 제명의로 이전한다고 싸인을 하긴 했는데 제작년에 아버지가 돌아가셔서 사망증명서가 필요해서 (신청은했는데 아직 안오네요)카운티에 등록을 못한상태입니다
서류에 제 이름으로 변경한다고 변호사 공증은 받았는데 카운티에 아직 등록이 안돼어있으면 효력이 없는건지 궁금합니다..

김영산 님 답변 [주택/부동산] 답변일 5/1/2021 10:14:14 PM

 2010 Georgia Code

TITLE 44 - PROPERTY  에 의하면,

"A deed is valid between the parties to the deed without any witnesses.

 등록이 안되어 있어도 효력이 있으며. . .

However, to be recorded in the public records and to be valid as against third parties,

a deed requires two witnesses, one unofficial witness and one official witness.

Official witnesses under Georgia law include a notary public, a magistrate, a judge of a court of record, a clerk of Superior Court or his or her deputy, and a clerk of city court created by a special act or his or her deputy. "

https://law.justia.com/codes/georgia/2010/title-44/chapter-2/article-1/part-1/ < - - -참조하세요.

김영산 [주택/부동산]