Q.스몰클레임

지역New York 아이디a**ungbad****
안녕하세요. 저는 세탁소를 하고 있는데요. 손님이 옷이 없어져서 클레임을 거셨는데요. 돈을 물어주라는 판결을 받았습니다. 그리고 얼마 후에 손님이 와서 돈을 요구해서 체크를 써서 줄려고 했더니 캐쉬를주지 않으면 받지 않겠다고 하면서 그냥 갔거든요.. 메일로 보내주고 싶어도주소를 알려주지도 않고 황당하거든요.. 이럴땐 돈을 갚았다고 증거가 될만한 것이 필요한가요? 있다면 뭘 준비해야되는지요? 아니면 케쉬로 그냥 주었다고해도 문제될 껀 없나요... 알려주세요 감사합니다.

회원 답변글
c**o**** 님 답변 답변일 9/4/2010 6:52:27 AM
법원 판결문에 상대방 주소가 있습니다.
그 주소로 수표를 보내시면 됩니다.
보낼땐 CERTIFY MAIL로 보내시고 영수증을 보관 하세요
a**ungbad**** 님 답변 답변일 9/4/2010 8:01:54 AM
장현님 조언 감사합니다... 그런데 법원 판결문에 갚아야할 액수와 돈을 안갚았을 경우 어떻게 하라는 지시 사항만 적혀 있고 손님 이름만 적혀 있는데요 주소가 안 적혀있습니다...... 주소를 알아낼려면 어떻게 해야하는지요....? 부탁드려요...
d**amga**** 님 답변 답변일 9/4/2010 8:14:52 AM
법원 출두하라고 처음 소장왔을때 상대방 주소가 있읍니다.
꼭 증거를 남기시고 더이상 걱정안하셔도 될것 같네요.
1**7**** 님 답변 답변일 9/4/2010 8:17:29 AM
GENERAL RELEASE

BE IT KNOWN, that ______________________, (hereinafter referred to as "Releasor"), for and in consideration of the sum of __________________ ($ __________) Dollars, and other valuable consideration received from or on behalf of _____________________, (hereinafter referred to as "Releasee"), the receipt of which is hereby acknowledged, does hereby remise, release, acquit, satisfy, and forever discharge the said Releasee, of and from all manner of actions, causes of action, suits, debts, covenants, contracts, controversies, agreements, promises, claims and demands whatsoever, which said Releasor ever had, now has, or which any personal representative, successor, heir or assign of said Releasor, hereafter can, shall or may have, against said Releasee, by reason of any matter, cause or thing whatsoever, from the beginning of time to the date of this instrument.

IN WITNESS WHEREOF, the said Releasor has hereunto set hand and seal this _____day of __________, 20___

Signed, sealed and delivered in the presence of: "RELEASOR" ________________________

STATE OF __________ COUNTY OF __________

위의 문구를 카피하시고 싸인받고 지블하세요. 위의 Releasor 는 그넘이고 댁이 Releasee 입니다.
그리고 돈을 몽땅 동전으로 바꾸워 한보따리 주세요.......

a**ungbad**** 님 답변 답변일 9/5/2010 9:50:47 PM
아 다들 너무 감사드려요.