Q.i130 신청시

지역California 아이디B**bankc****
안녕하세요

23세 시민권자입니다. 현재 학생이구요. 불체자이신 아버지를 신청하려는데요. 도움부탁드립니다.

질문 22 i130 Complete the information below if your relative is in the United States and will apply for adjustment of staus.
Your relative is in the United States and will apply for adjustment of staus to that of a lawful pemanent at the USCIS officein:

If your relative is not eligible for adjustment of status, he or she will apply for a visa abroad at the American consular in:

(City) (State) (City) (Country)

Note: Designation of a U.S. emabassy or consulate outside the country of your relative's last residence does not gurantee acceptance for processing by that post. Acceptance is at the discretion of the designated embassy or consulate.

도무지 무슨뜻인지 알수가 없네요. 미리감사드림니다.

황민수 님 답변 [이민/비자] 답변일 1/6/2014 10:58:50 AM
네. 이질문은 아버님의 영주권 수속을 미국에서 진행할것인지, 만약 자격이 안되신다면 한국에서 진행하실지에 관련된 질문입니다.

아버님의 경우 시민권자의 부모님으로서 (밀입국과 무비자 입국을 제외하면) 정상적으로 입국하셨다가 불법체류자가 되신 경우에 미국에서 영주권을 신청하시고 받으실수 있습니다.

현재 미국에 계시기에 왼쪽에 있는 칸 두개 (city, state)을 기재 하시면 됩니다. 만약 Los Angeles에 거주하고 계시다면 Los Angeles, CA라고 적으시고
오른쪽 칸 두개는 반드시 비워두셔야 합니다. 오른쪽칸 두개는 해외에서 신청할 경우에만 해당이 됩니다.