Q.1099 nec

지역California 아이디m**enta****

제가 혼자 작성하려고 하니 1099 nec 중 copy 1 for state tax department 가 있네요.

작성후 어떻게 해야 하나 요.
state tax department 로 보내 나요 아니면 제가 가지고 있는건가요

에드워드 김 님 답변 [머니/재테크] 답변일 1/30/2023 2:06:50 PM

별도의 1099를 CA FTB로 보내지 않아도 됩니다.

For tax year 2021, the 1099-NEC is included in the IRS Combined Federal/State Filing (CF/SF) Program.

If you file the 1099-NEC electronically or via paper with the IRS, according to the CF/SF guidelines outlined in IRS Pub 1220 you do not need to submit 1099-NEC separately to FTB.

However, if you have an exception that requires you to report something different for federal and state purposes, such as a different dollar amount, file separate returns with IRS and FTB.

에드워드 김 [머니/재테크>세금/세무]

사무엘 리 님 답변 [머니/재테크] 답변일 8/21/2023 12:35:54 PM

1099 nec 받으신 자료는 3년간 개인보관 하시면 됩니다.

이미 1099는 발행한 업체에서 IRS 또는 주정부에 이미 보냈기 때문입니다.

보다 자세한 사항은 저희 탑 프라이어티 Tax  la office (213-507-4624 ) 또는 oc office ( 714-472-4267) 로 전화주시면 자세히 상담해 드리겠습니다.

사무엘 리 [머니/재테크>세금/세무]