Q.학자금 문의 드립니다.

지역Georgia 아이디e**kim3179****
이번에 대학에 입학하는 아이가 있습니다.
학교는 애틀랜타에 있는 조지아텍 입니다.
4인가족에 2011년도 세금보고가 $60,000불 입니다.
총학비가1년에 $22,350불 드는데요...
호프장학금,등등 여러가지 지원금이나 정부융자를 제하고...
저희가 부담해야 하는 금액이 $8,920불입니다.
근데 문제는 사정상 학비를 낼능력이 않됩니다.
3년전에 저희부부가 뱅크럽시 기록이 있습니다.
플러스론 이라는것도 않된단던되요?
다른 데서 융자받는 방법이나...다른방법이 있을까요?
미리 답변에 감사드립니다.

회원 답변글
m**wonchan**** 님 답변 답변일 4/6/2012 11:31:30 AM
Question: 플러스론 이라는것도 않된단던되요? 다른 데서 융자받는 방법이나...다른방법이 있을까요?

Answer:
You can apply for PLUS Loan with endorser (co-signer) again. if PLUS loan is declined, student is able to have additional $2000 Direct Subsiidized Loan each semester. Also, you can apply for Private Education Loan with endorser (co-signer) through bank. If you really cannot have any loan to help your child, your child better think about going to school as part-time (6 to 9 credits). Your child can still have part-time PELL, $1750 for Direct Subsidized Loan and $3000 Direct Unsubsidized Loan (if PLUS Loan is declined) each semester.