Q.irs 에서 받은 이메일

지역Idaho 아이디h**709****

한 두달전에 시작된 메일 이번에 세번째로 받았읍니다.
제가 알기로는 irs 에서는 멜을 안보낸다는에(안되는 영어로 통하해본 결과)
아주 미치겠네요
이건 무슨 사기인지 아시는분 좀 알려주세요
아무것도 모르는 사람 irs 라는 소리에 내가 뭔 실수했나 아주 간이 콩알 만해지네요
제가 받은 멜중 마지막꺼 그대로 올려봅니다.

Federal Tax payment canceled11-12-05 (월) 19:57:01
보낸사람: 주소록에 추가 | 수신차단하기
받는사람

Your Tax payment (ID: 573***********), recently from your checking account was rejected by the The Electronic Federal Tax Payment System.
Canceled Tax transfer
Tax Transaction ID: 573***********
Rejection Reason See details in the report below
Tax Transaction Report tax_report_573**********.pdf (Adobe Acrobat Reader Document)
Using the Electronic Filing PIN

After you get your Electronic Filing PIN, enter it in the Electronic Filing PIN field when filing your return. The Electronic Filing PIN is a temporary PIN used by the IRS to verify your identity when you e-file. Keep a copy of your signed tax return for your records.

Note: If you have trouble while using this application, verify system availability and specific browser and system requirements.

Internal Revenue Service, Metro Plex 1, 8401 Corporate Drive, Suite 300, Landover, MD 20785

에드워드 김 님 답변 [머니/재테크] 답변일 12/5/2011 3:32:16 PM
국세청 IRS가 보낸 것이 아닙니다.

아래의 내용 등을 가지고 이상한 이메일을 퍼뜨리는 경우가 있습니다.

Federal Tax payment canceled
.......
Internal Revenue Service, Metro Plex 1, 8401 Corporate Drive, Suite 300, Landover, MD 20785

문제는 링크를 누르게 되면 아마도 컴퓨터에 담긴 개인 정보가 유출된다고 합니다. 질문자의 컴퓨터가 아무일 없기를 바랍니다. 이런 이메일을 받으면 그냥 삭제하는 것이 좋습니다.

에드워드 김 [머니/재테크>세금/세무]

회원 답변글
e**mki**** 님 답변 답변일 12/5/2011 3:26:17 PM
아래 링크를 보면 SCAM (사기성메일) 이라고 되어 있네요. 요즘은 워낙 진짜처럼 해서 보내서 전 야휴나 구글에서 반드시 확인을 합니다.
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20110621102135AA9ZIg7