Q.보험계리사(actuary)와 관련한 공무원job은 없나요?

지역Washington 아이디l**hoon2****
안녕하세요. 저는 30대의 시민권자로 응용수학 석사를 했지만 아직 다 마치지는 못했고...그나마 남들보다 잘할 수 있다고 생각되는게 수학이라서 수학시험을 주로 치르는 보험계리사에 관심이 있습니다. 만약 이 시험의 레벨2나 3까지 패스한다면 그 조건으로 일반회사가 아닌 연관된 방면의 공무원으로 취업을 하고 싶습니다. 제가 미군에서 복무를해서 군가산점과 같은 혜택을 받을수있어서요.그래서 actuary와 관련한 공무원일에는 어떤것들이 있는지 궁금합니다.

회원 답변글
a**122**** 님 답변 답변일 7/12/2010 5:29:05 PM
Although the applied statistics is very in demand in government. few opportunity exists for actuary. the actuary job series is 1510. (www.usajobs.gov), there are only two open announcements in usajobs.gov. so, i recommend you to try operations research analyst (1515). Since you have military background, Dod (Department of Defense) has many positions and you will be very qualified with your background. The average salary of operation research analyst is very high. ($100,000). the following agencies are currently hiring operations research analyst:

DOD, ARMY, NAVY, AIRFORCE
Homeland Security, Energy Department......

Best Luck!