Q.1200불 수령시

지역California 아이디K**040****
제 아들이 2018년도에는 세금보고를 했고 2019는 소득이 400불 정도 밖에 되지 않아 CPA가 세금보고 하지 않아도 된다고 해서 안하고 그냥 부양가족으로 올렸는데 정부 발표 내용 보니까 부양 가족으로 되어 있으면 1200불을수령을 못하는걸로 알고 있습니다. 전 2019년 세금 신고를 마친 상태인데 이런경우는 어떻게 해야 하나요?
아예 1200불을 못 받나요?

김영산 님 답변 [연방사회보장국] 답변일 4/4/2020 7:38:52 AM

 “Any
person over the age of 18
who is claimed as a dependent on another person's tax
return is not eligible for an individual or child stimulus payment.

That
means college students ages 19 to 23 whose parents pay for more than half of
their expenses and claim them on their tax returns won't get payments.
Likewise, adults with disabilities and elderly people who are claimed as a
dependent on a family member's tax return are not eligible.”
( April 2, 2020,
businessinsider.com) 1200불 못받는다고 나왔네요.

김영산 [연방사회보장국]

회원 답변글
s**rnoffsan16**** 님 답변 답변일 4/4/2020 7:43:23 AM
"If you have a DEPENDENT CHILD is 17 or 18 years old, they don't qualify for the $500 payment"