Q.터보텍스에서 이메일이 왔습니다. 우버 수입보고가 잘못되었다네요...

지역California 아이디l**a****

At TurboTax, we are committed to helping you get your maximum refund through ensuring your return is filed with 100% accuracy. Unfortunately, we recently became aware of an issue that affected the accuracy of your 2019 tax return. When you imported your Uber income, some of your rideshare income and expenses were not categorized correctly.

We have worked with Uber to resolve this issue; however, you will need to take steps to correct your previously filed tax return. In order to have an accurate tax return, you need to check and, if necessary, amend your tax return(s) and if you have an underpayment of tax, pay the amount due on or before July 15, 2020, to avoid penalties and interest.

We sincerely apologize for any inconvenience this may cause you. If you need our help, we've provided contact information at the bottom of this letter.

이렇게 이메일이 왔읍니다...

우버 접속해서 다시 다운로드 해보니.. total additional earnings 가 $150->1200 으로 껑충 뛰어있네요?

분명히 세금보고 할 때는 $150 이었는데 자기들 맘대로 수정한 후에 다시 업로드 했나봅니다.

우버 커스터머 서비스에 연락해도 제대로 된 대답을 주지 않습니다..

이거 꼭 수정해서 리포트 해야할까요? 지금 현금이 너무나도 부족한데 수정하니 세금으로 $400가량 더 내게 생겼습니다... 어떻게 해야 하까요?

회원 답변글
c**eca**** 님 답변 답변일 5/19/2020 6:20:54 PM
누구의 오류이던지 잘못이면 상관 없이 수정하셔야 편합니다.
u**yourdau**** 님 답변 답변일 5/20/2020 6:50:32 PM
어떤 액수의 서류를 받았는지를 떠나 우버 수입은 자동으로 계산되니 본인께서 잘 아시겠네요. 작년에 150불이 맞는건지 1200불이 맞는건지 본인 판단 하에 처리하시면 될 듯 합니다. 우버가 틀렸다면 일단 우버랑 얘기해서 제대로 된 서류를 받으셔서 세금보고를 수정보고 하시고, 본인이 틀렸다면 해당 금액을 IRS에 얼른 보내시면 되겠죠.