Q.Credit Report! Question for MR. Danny Oh!

지역California 아이디p**lific77****
Hi! Mr. Oh! I can't write in Korean because I am work, and I don't have a Korean keyboard. Anywa, I have a question.

I had a Hyundai Automobile account;

Opened July/27/2006 and closed(paid off):Nov/1/2010

During this time, I was having financial hardship and I had 16 payments that were late. August/2008 one time and Aug/2009 to Oct/2010;15payments
were late.

My queations is this. I heard this history will drop in 7 years right?or 6?

Will this account drop from my credit report in Nov/2017? or

Aug/2015? I had my first last payment in Aug/2008. I heard the history

will drop 7 years from the first last payment. I just like to know

when my these late payments will drop from my credit history! If this

does not drop, Do I have to ask the credit bureau to delete it since it's

been 7 years? Thank you so much in advance Mr. Oh

I will look forward to your advice.

탈퇴한 전문가 님 답변 답변일 6/8/2015 5:29:35 AM
네 질문 답변 드립니다. 7년은 페이먼트 늦은 날짜로 부터 7년이 맞습니다. 즉 모든 기록들이 하나씩 카운트 되서 지워질수가 있습니다. 하지만 모든 늦은 페이먼트 기록이 다 지워지는게 더욱 좋으십니다.

(참고로 2010년까지 늦은 기록은 있으시지만, 다른 크레딧 기록이 나쁜게 현재 없고, 10월 2010년 이후로 새롭게 크레딧을 만들게 있는지가 지금으로 써는 더욱더 중요합니다. 어려운일이 있은후 크레딧을 새롭게 오픈해서 쌓아가신 기록만 지금까지 있다면 자동차 페이먼트를 늦게 내신 기록은 크레딧을 나쁘게 하는 영향력이 많이 떨어진 상태라 걱정 안하셔도 되는 상태입니다. 즉 새롭게 크레딧을 빌덥 회복 하셧는지가 더 중요하신거라 생가 됩니다.)

자동적으로 7년이 된거는 지워지게 됩니다. 만약 마지막 늦은 페이먼트 기록이 자동삭제가 안되신다면 3사 크레딧국에 편지를 써서 지워달라고 요청 하실수 있습니다.