Q.연금수령 세금보고

지역Nevada 아이디i**honkore****

연금수령하는 사람인데 받는액수가 적거나 많거나세금보고를 해야하나요 궁금함니다

김영산 님 답변 [연방사회보장국] 답변일 10/28/2020 9:00:19 PM

 사회 보장 혜택이 유일한 소득 경우 세금 보고를 필요가 없습니다 (고령자 경우 Social Security income  소득 gross income 으로 계산되지 않음

If Social Security was a taxpayer’s only income, their benefits may not be taxable. They also may not need to file a federal income tax return.

 If they get income from other sources, they may have to pay taxes on some of their benefits.”

 https://www.irs.gov/newsroom/are-social-security-benefits-taxable <- - -참조 하세요.

김영산 [연방사회보장국]