Q.CA EDD / PUA 을 승인받은 후에 .2주에 CERTIFY 을 하니 이런 노티스을 받았습니다

지역California 아이디t**197****

안녕하세요? 바쁘실텐데 항상 중요한 답변과  크게  도와 주셔서 감사 드립니다 !!

다름이 아니라 ,  1099 을 받는 세일즈 맨 입니다

UI 신청은 밸렌스 가 0, ZERO 으로 나왔고

지난 4월 28일날에 PUA 신청을 해서 승인이 나왔어요

그리고 ,  2 주 마다 ON LINE 으로 CERTIFY FORM 을 하는데

오늘 오후에 메세지가 왔어요

UI 쪽에서 더이상의 NOT ABLE  TO WORK이라고 적지 말라고요

앞으로는 YOU  MUST ABLE TO WORK , AND AVAILABLE TO WORK ON EACH WEEK

아시다시피 MUST 는 강조 , 꼭 그리 해야 한다는 의미인데요

PUA 에서는 펜데믹 상황이니 NOT ABLE TO WORK 라고 적어도 된다는 메세지을 받았구요

중간에서 제가 혼란 스럽습니다 , 앞으로 어떻게 CERTIFY 해야 될지 ...

리 뷰 하시고 제가 어찌 대체 해야 될지 알려주세요

아레에 제가 받은 CA EDD/ UI 쪽의 메세지을 보내 드립니다

리뷰 부탁 드립니다 , 항상 도와 주셔서  정말 감사 드립니다 !!!

**********************************************************************

Re: Work Search Requirement Change

The Employment Development Department (EDD) is sending you this notice to remind you of your work search requirement or to inform you that your work search requirement has been changed effective immediately. Failure to comply with your work search requirements may result in denial of your unemployment benefits. Your new work search requirement is:

    You must be able and available for work each week.

    This means that you are not required to look for work, but you must be able to work and available for work each week to be eligible for UI benefits.

For further information regarding your new work search requirement, please refer to the section entitled Work Search Requirements in your handbook, A Guide to Benefits and Employment Services, DE1275A. The handbook is also available online at www.edd.ca.gov.

Thank you,
Employment Development Department

김영산 님 답변 [연방사회보장국] 답변일 5/6/2020 7:54:56 PM

 2. Was there any reason (other than sickness or injury) that you could not have accepted full-time or part-time work each workday? - You must be available for work to receive unemployment benefits. Available for work means you are ready and willing to accept work that matches your occupational skills and educational background. Examples of reasons a person is not immediately available to accept work during a week is lack of child care, lack of transportation or involvement with personal affairs, such as being on vacation or taking care of someone who is ill. If you are not available for work, you will be scheduled for a telephone interview to determine your continued eligibility for benefits.''  "NO" 하셔야 전화 eligibility 여부 인터뷰 안받습니다. (DE1275A : https://www.edd.ca.gov/pdf_pub_ctr/de1275a.pdf)

김영산 [연방사회보장국]

회원 답변글
k**c**** 님 답변 답변일 5/6/2020 6:13:48 PM
당연히 YOU MUST ABLE TO WORK , AND AVAILABLE TO WORK ON EACH WEEK 을 선택하셔야 합니다.
NOT ABLE TO WORK은 내가 지금 일할 수 없는 상황이다 라고 하는 것입니다. 이 경우는 코로나 19에 걸렸거나 코로나 19의 의심이 있어서 자가격리 중이거나 가족 중에 코로나에 걸려서 내가 보살펴 줘야 하는 상황 등등일 경우에 선택할 수 있는 것입니다.
님께서는 일은 할 수 있는 상황이지만 일감이 없어서 일을 못하는 상황이기 때문에 "나는 일 할 수 있고 일 하고 싶지만 일이 없어서 일을 못합니다"라는 의미로 YOU MUST ABLE TO WORK , AND AVAILABLE TO WORK ON EACH WEEK를 선택하셔야 하는 것입니다.
s**rnoffsan16**** 님 답변 답변일 5/6/2020 8:38:19 PM
"3. Did you look for work? - You must follow the work search requirements on your Notice of Unemployment Insurance Award.

Work searches may include in-person, mail, telephone, or Internet contacts with employers.

Failure to follow the instructions may result in loss of benefits for the week."

'Yes' 에 답을 하고 . . . 다음 스크린을 이용하여 잡 work search efforts 를 기록하여야 하며. . .
r**tngm**** 님 답변 답변일 5/8/2020 8:58:56 PM
저도 Work search requirement change에 대한 레터를 받았어요. 제가 보기에는 예전과 지금의 상황이 다르기 때문에 Work Search 에 대한 내용이 바꼈다는 것으로 보입니다. 예전에는 실업수당 신청하고 Caljobs에 등록을 하고 일을 찾았어야 했는데 지금은 대부분의 업체가 문을 닫아서 일을 찾는 것이 어려우니까, 내용을 바꿨다는 거죠. 일을 찾아야한다가 아니라 매주 일을 하는 것이 가능해야한다로 ...
c**eca**** 님 답변 답변일 5/10/2020 8:16:38 AM
Tao197님은 인스트락션에 나온 " YOU MUST ABLE TO WORK , AND AVAILABLE TO WORK ON EACH WEEK "하시고 "Job search가 필수사항이 아니다( you are not required to look for work"이지만 Job search 질문에 "No"로 하면 사유를 적시해야할 것입니다. 그러면 이 편지 내용이나 별도 사유를 넣으면 될 것입니다.