Q.실업수당 중지

지역Maryland 아이디g**ngdi4****

안녕하세요,

현재 메릴랜드 거주중인데, unemployment dept이 도저히 연락이 안되서 혹시나 여기에서 답변을 얻을수 있을까 해서 여쭙니다.

현재 코로나때문에 temporary layoff 되어있는 상황이라 실업수당을 받고있었는데 직장이 다시 열수있게되어서 실업수당을 중지해야하는 상황입니다.

이런경우 그냥 일주일에 한번씩 보고하는 webcert만 안하면 되는건가요? 아니면 필히 당국에 보고를 해야하는지요?

답변 부탁드립니다.

감사합니다!

김영산 님 답변 [연방사회보장국] 답변일 4/25/2020 7:33:42 PM

What if I return to full-time work?

You must report your return to work when you file your
weekly request for payment of benefit
s for the week in which you returned to
work.  Report the date you returned to
work
and, if you have already started work, report your earnings before
deductions.
  Be sure to advise us of your
earnings, even if your employer does not pay you right away, or you may receive
benefits that you will have to repay.

You may be eligible for reduced benefits the first week you return to
work depending on how much you earn.''

김영산 [연방사회보장국]