Q.사망후 장례절차 없이 화장 해서 license 받아 재를 뿌릴수 있는 곳

지역California 아이디B**SIKDOL****

안녕 하세요? 저는 사후를  미리 준비 하려고 하는데요, 사망 진단서 받으면 장례 절차 없이  바로 화장  하고 허용된 (밀폐된 곳 말고 산 이나 바다) 장소에 뿌리려고 합니다.  화장 하는 장소와  재를 뿌릴수 있는 license 는 어디서 받는지 알려 주십시요.

감사 합니다.

회원 답변글
s**rnoffsan16**** 님 답변 답변일 6/5/2021 8:57:33 AM
"To apply for registration as a cremated remains disposer,
an individual must submit a completed application and a registration fee of $100 (BPC § 7730.1)
to the Bureau's Licensing Unit at (916) 574-7870.

"Scattering" at sea cannot take place within 500 yards of the shoreline, and
includes the inland navigable waters of the state. Scattering at sea does not
include lakes and streams, nor does it include scattering from a bridge or pier
(HSC § 7117(c)). "

Cremated Remains Disposer Booklet: Complying with California Law 에 관한 정보
https://www.cfb.ca.gov/licensee/crd_booklet.pdf 링크 참조하세요.
여러 Cremation service 에 연락하여 자세한 정보 받으시는 것도 좋을 듯하네요