Q.smirnoff 님 답변 부탁합니다

지역Illinois 아이디e**cki****
이해 11월에 63세가 되었읍니다.건강상 내년 4월쯤 은퇴 하려고 생각중인데 2019년 1월부터 연금을 타려고 하는데 ..

1. 3개월정도 일하면서 연금을 탈수도 있는지요?
2. 조기은퇴는 연소득이 일정수준 이상이면 불이익을 받는다는데 얼마까지인지요 ?

회원 답변글
u**yourdau**** 님 답변 답변일 11/20/2018 10:57:07 AM
연간 대략 1만 5천불 정도입니다. 그걸 넘어가면 수입 2불당 1불씩 연금액이 줄어듭니다.
s**rnof**** 님 답변 답변일 11/21/2018 1:17:38 PM
https://www.ssa.gov/pubs/EN-05-10069.pdf

“If you’re younger than full retirement age, there is a limit to how much you can earn and still receive full Social Security benefits. If you’re younger than full retirement age during all of 2018, we must deduct $1 from your benefits for each $2 you earn above $17,040, (Special rule for the first year you retire monthly earnings are $1,420 or less)…”
“Will you receive higher monthly benefits later if benefits are withheld because of work? Yes. If some of your retirement benefits are withheld because of your earnings, your monthly benefit will increase starting at your full retirement age to take into account those months in which benefits were withheld. Social Security Administration would recalculate your benefit at your full retirement age. . .”
Contacting Social Security, Call toll-free at 1-800-772-1213
s**rnof**** 님 답변 답변일 11/21/2018 1:18:42 PM
"정년 퇴직 연령보다 젊다면 사회 보장 급여를 얼마만큼받을 수 있는지에 대한 제한이 있습니다. 2018 년 전체 정년보다 젊다면 17,040 달러 이상 벌어 들인 2 달러 당 1 달러를 공제해야합니다. (월급이 은퇴 한 첫 해에 대한 특별 규정은 1,420 달러 이하입니다.) ... "

"일로 인해 급여가 원천 징수되는 경우 나중에 더 높은 월간 급여를받을 수 있습니까? 예. 소득으로 인해 퇴직 급여의 일부가 보류되는 경우, 퇴직 급여가 수령 된 개월을 고려하여 퇴직 연령부터 시작하여 월 급여가 증가합니다. 사회 보장국 (Social Security Administration)은 정년 퇴직 때마다 귀하의 혜택을 재 계산합니다. . . "

사회 보장국에 연락 하시려면 수신자 부담 전화 1-800-772-1213으로 전화하십시오.
e**cki**** 님 답변 답변일 11/22/2018 4:25:28 AM
smirnoff 님 usayourdaum님 답변 감사합니다.
1번 답변이 아직 제가 감을 못잡았읍니다,
다시 질문드리면 "3개월정도 일도하고 연금도 같이 탈수도 있는지요?"
s**rnof**** 님 답변 답변일 11/22/2018 4:48:35 PM
"Can I get Social Security retirement benefits if I'm working?

Yes, you can get Social Security retirement benefits and continue to work. Beginning in the month you reach full retirement age, you can get full benefits without limits on your earnings.
If you apply for benefits at age 62 or before full retirement age, any wages you earn will reduce the amount you receive in benefits. However, these benefits are not lost. Whatever is withheld now will end up increasing your benefits once you reach full retirement age"

https://www.thebalance.com/social-security-retirement-benefits-while-working-2894597

"일하면서 사회 보장국 퇴직연금을 받을 수 있습니까?
네, 사회 보장국 퇴직 급여를 받고 계속 일할 수 있습니다. 완전한 은퇴 연령에 도달 한 달부터 소득 한계에 상관없이 완전한 혜택을 누릴 수 있습니다.
62 세 또는 완전 은퇴 연령 이전에 급여를 신청하는 경우, 귀하가 얻는 임금으로 인해 급여에서받는 금액이 줄어 듭니다. 그러나 이러한 이점은 상실되지 않습니다. 현재 보류 된 것은 은퇴 연령에 도달하면 혜택이 증가하게됩니다."